به گزارش مشرق، این شبکه خبری در این گزارش افزود: برای نزدیک به ۶ هفته، حمایت بایدن رئیس جمهور آمریکا از (رژیم) اسرائیل در بحبوحه تهاجم این رژیم به غزه بی وقفه بوده است. حتی زمانی که اسرائیل جمعیت فلسطین را قتل عام و خانوادهها را از مناطقی از کرانه باختری آواره میکند تا زمین را به گروه جدیدی از شهرک نشینان اسرائیلی عرضه کند.
موضع ایالات متحده عمدتاً تحت تأثیر مقاماتی بوده است که وابستگی عمیق ایدئولوژیکی به اسرائیل دارند. آنتونی بلینکن وزیر خارجه ایالات متحده در ۱۲ اکتبر (۲۰ مهر) در بدو ورود به تل آویو اعلام کرد که نه تنها به عنوان وزیر خارجه ایالات متحده بلکه همچنین به عنوان یک یهودی به اسرائیل آمده است.
به نظر میرسد جان کربی سخنگوی شورای امنیت ملی، برای قربانیان حمله ۷ اکتبر (۱۵ مهر) به اسرائیل اشک میریزد، اما به طور مداوم و بدون قید و شرط توجیهاتی را برای قتل عام زنان و کودکان توسط اسرائیل، بمباران اردوگاههای پناهندگان و هدف قرار دادن بیمارستانها ارائه کرده است.
این استاندارد دوگانه در بین عموم مردم بیتوجه نمانده است. در روزهای اخیر، ویدئوهایی از مقایسه بین لفاظی بلینکن و کربی در مورد روسیه در مقابل لفاظی آنها در مورد غزه در فضای مجازی پخش شده است.
در فوریه سال جاری، بلینکن روسیه را به دلیل هدف قرار دادن بیمارستانها و مدارس در سازمان ملل مورد انتقاد قرار داد و با شور و شوق استدلال کرد که این یک امر عادی نیست و نباید اجازه داد که به حالت عادی جدید تبدیل شود. اما وقتی بلینکن در مورد فلسطین صحبت میکند، حتی با وجود افزایش تلفات غیرنظامیان و بمباران اردوگاههای آوارگان و حمله به بیمارستانها توسط اسرائیل، قاطعانه هرگونه صحبت در مورد آتشبس را رد کرده است.
در آوریل گذشته، کربی در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که هیچ انسان با وجدانی نمیتواند کشتار غیرنظامیان توسط روسیه را توجیه کند اما در ۲۶ اکتبر (۴ آبان)، کربی در تلاش برای توجیه حمله اسرائیل به خبرنگاران، گفت: تلفات غیرنظامی وجود داشته است و احتمالاً بیشتر خواهد بود اما این جنگ است.
این حمایت تزلزل ناپذیر از اسرائیل باعث واکنش منفی شدید جهانی در مقیاسی شده است که نشانههایی از پیامدهای پایدار برای سیاست ایالات متحده در خارج و در داخل نمایان میشود.
جنگ در اوکراین توسط ایالات متحده به عنوان جنگی برای نجات نظم مبتنی بر حمایت از قوانین بینالمللی و حمایت از حقوق بشر معرفی شد. با این حال با نقض آشکار این قانون توسط اسرائیل و ارتکاب علنی جنایات جنگی مانند قطع آب و برق غزه، بمباران کمپ آوارگان جبالیه با آگاهی کامل از این که این منطقه پرجمعیت است و اظهارات نسل کشی از طریق وزرای دولت رژیم صهیونیستی، ادامه ادعای آمریکا مبنی بر اینکه جنگ در اوکراین چیزی فراتر از یک برخورد بدوی قدرتها است که برای هژمونی رقابت میکنند را غیرممکن میسازد.
در سازمان ملل نیز ایالات متحده خود را منزوی کرده است. در ۲۸ اکتبر (۴ آبان)، ایالات متحده به پیشنهاد اردن برای آتش بس بشردوستانه رای منفی داد. تنها (رژیم) اسرائیل و ۱۲ کشور دیگر از ۱۷۸ عضو به آن پیوستند. متحدان منطقهای نیز بهطور فزایندهای در مخالفتهای خود ابراز نگرانی کردهاند.
هنگامی که بلینکن هفته گذشته از آنکارا بازدید کرد، پس از دیدار ۲ ساعته با هاکان فیدان همتای ترک خود، هیچ کنفرانس مطبوعاتی برگزار نشد. وزیر خارجه اردن یک روز قبل از ورود بایدن به امان، یک جلسه چهارگانه را در اعتراض به حمایت آمریکا از اسرائیل لغو کرد. عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر در جریان دیدار با بلینکن، در مقابل دوربینها به توبیخ علنی وزیر خارجه آمریکا پرداخت.
حمایت ایالات متحده از اسرائیل تأثیرات داخلی گستردهای را نیز با خود به همراه داشته است بطوریکه نظرسنجی اخیر رویترز نشان داد که ۶۸ درصد از آمریکاییها در حال حاضر طرفدار آتشبس هستند، زیرا برداشتها در نتیجه فیلمها و تصاویری که از غزه و از جنایاتی که اسرائیل مرتکب میشود، تغییر کرده است.
بایدن قبلاً به اسرائیلیها هشدار داده بود که تصاویر بیامان زنان و کودکان فلسطینی که از زیر آوار بیرون کشیده میشوند، میتواند توانایی اسرائیل را برای پیشبرد عملیات فعلیاش محدود کند.
نگرانکنندهتر از هر موضوعی برای بایدن، نتایج آخرین نظرسنجیها در مورد انتخابات سال آینده است که نشان میدهد دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا در ۵ ایالت از ۶ ایالت کلیدی میدان نبرد پیشتاز است. نظرسنجیها نشان میدهد که احساسات رایدهندگان نه تنها از اقتصاد بلکه بر سیاست ایالات متحده در قبال تلاشهای اسرائیل برای نسلکشی و پاکسازی قومی غزه نیز تحت تأثیر قرار گرفته است.
در ایالتهای پر مناقشه مانند میشیگان و پنسیلوانیا، رایدهندگان مسلمان در تصمیمگیری برای اینکه ایالت به کدام سمت برود نقش مهمی خواهند داشت. بسیاری از آنها قبلاً با هشتگ #NoToGenocideJoe و این استدلال که «مسلمانان چهار سال از ترامپ جان سالم به در بردند اما ۱۰ هزار فلسطینی از چهار سال بایدن جان سالم به در نبردند»، کمپینی را علیه بایدن آغاز کردهاند.
به نظر میرسد که تیم بایدن از جدی بودن این خشم در میان رای دهندگان مسلمان و رای دهندگان غیرمسلمان که عمیقاً نگران کمک و مشارکت ایالات متحده در آنچه که به عنوان «جریان زنده نسلکشی» توصیف شده است، آگاه هستند.
این آگاهی در ایمیلی که حزب دموکرات در ۸ نوامبر (۱۷ آبان) برای حامیان ارسال کرد آشکار شد و به آنها یادآوری کرد که ترامپ از ممنوعیت مسلمانان حمایت میکند و دموکراتها هرگز این اجازه را نمیدهند. کامالا هریس معاون رئیس جمهور حتی برنامه جدیدی را برای مبارزه با اسلام هراسی در تلاش برای تعدیل روابط به سرعت رو به وخامت بین دموکراتها و پایگاه رای دهندگان مسلمان آنها اعلام کرد.
به نظر میرسد این فشار همچنین به تغییر موضع آمریکا در مورد نحوه حمایت از اسرائیل دامن میزند، تا جایی که بلینکن که در ابتدا از ایده توقف در جنگ امتناع میکرد، اکنون مدافع پر سر و صدای مکثهای «بشردوستانه» شده است.
این در حالی است که مکثهای بشردوستانه در جنگ، در حقیقت ۲ انتخاب وحشتناک به فلسطینیها میدهد: یا خانههای خود را با تخلیه از طریق یک کریدور بشردوستانه تحت حمایت ارتش اسرائیل به جنوب ترک کنند، بنابراین اسرائیل میتواند گروه جدیدی از شهرکنشینان را برای تصرف سرزمینهایشان وارد کند،؛ یا بمانند و خود را با بمباران اسرائیل به مرگ محکوم کنند.
ایده مکث بشردوستانه منعکس کننده نگرانی دولت بایدن است مبنی بر اینکه پخش زنده نسلکشی و پاکسازی قومی و همراه با بیانیههای اسرائیل که آشکارا خواستار نابودی و بمباران اتمی مردم فلسطین هستند، باعث تسریع در تغییر افکار عمومی میشود و به طور فزایندهای ادامه حمایت بی بند و بار ایالات متحده از تل آویو را غیرقابل قبول میکند.
الی کوهن وزیر خارجه (رژیم) اسرائیل زمانی که اخیراً به خبرنگاران گفت که اسرائیل «فقط ۲ تا ۳ هفته» تا افزایش فشارهای بینالمللی برای آتشبس فرصت دارد و متحدان رژیم صهیونیستی قبلاً بهطور خصوصی فشار بر اسرائیل را برای پذیرش آتشبس آغاز کردهاند، به طور ضمنی فشاری را که بایدن تحت آن قرار دارد، تأئید کرد.
با این حال، در واشنگتن نگرانیهایی وجود دارد که حتی زمانی که آتش بس در نهایت برقرار شود، آسیبهایی که به دلیل حمایت بیچون و چرا از اسرائیل متوجه ایالات متحده شده است، یک ماهیت دائمی و با عواقب پایدار خواهد بود و در این میان، حتی روابط این کشور با اسرائیل نیز هرگز دوباره به دوران پیش از حمله و جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه بازنخواهد گشت.